Sidney Schutte

2 Michelin sterren chef, geboren en getogen in de stad Middelburg in Zeeland, Nederland op 20 juli 1976.
Sidney verliet later zijn geboorteplaats, op zeventienjarige leeftijd, gedreven door zijn ambitie om chef-kok te worden.
De Librije ***
Tijdens zijn tien jaar bij De Librije vervulde Sidney een integrale rol in het creatieve proces en de ontwikkeling van de gerechten van het restaurant. Het succes van De Librije leidde tot een uitbreiding van het merk in de vorm vaneen hotel en een tweede restaurant genaamd Librije's Zusje, waarvan Sidney later de Executive Chef zou worden.
Librije's Zusje
In 2015 keerde Sidney terug naar Nederland met een schat aan kennis en ervaring, hongerig naar een nieuwe uitdaging. Ongeveer zeven maanden voordat de Michelin gids hem ** sterren toekent bij Librije’s Zusje in het Waldorf Astoriain Amsterdam. In de daaropvolgende jaren breidde hij zijn kookkunsten uit en ontwikkelde hij zijn unieke culinaire stijl.
The Best Chef
In 2017 werd Sidney door Gault & Millau erkend als Chef van het Jaar en stond hij op nummer 65 op de lijst van “The Best Chef Award 2017”. Daarnaast had Sidney Schutte de eer om een ​​maand lang zijn ‘signature dishes’ te serveren in restaurant Ikarus in HANGAR 7, Oostenrijk.
Spectrum
Na een krachtige samenwerking van vijf jaar droegen Jonnie en Thérèse Boer van De Librije de teugels over aan Sidney Schutte en zijn team in het Waldorf Astoria Amsterdam, en werd het restaurant met 2 Michelin sterren omgedoopt tot Spectrum. Op 22 januari 2019 Spectrum** werd het gerestyled restaurant heropend door Sidney en nam hij voor het eerst de volledige leiding over zijn eigen keuken. Samen met zijn gemotiveerde en creatieve team demonstreert Sidney nu zijn kenmerkende gastronomische flair aan enthousiaste diners bij Spectrum en laat hen kennismaken met een geheel nieuw facet van lekker eten.
SVH Meester-Kok
Gekenmerkt door hard werken, passie en toewijding, is de eigentijdse en vooruit strevende keuken van Sidney Schutte niet onopgemerkt gebleven. Sidney's invloed in de culinaire industrie kreeg in deze jaren veel aandacht en hij werd geprezen met de titel "SVH Meester-kok", de hoogste erkenning die een chef-kok in Nederland kan behalen. Bekend om zijn gebruik van gedurfde smaken, lokale en authentieke producten in zowel innovatieve vegetarische als indruk wekkende omnivoren gerechten, creëert Sidney unieke borden met een voortreffelijke esthetische aantrekkingskracht, samen met een superieure weergave van texturen en perfect uitgebalanceerde proefnotities. Naast zijn werk als Executive Chef van SPECTRUM**, heeft Sidney ook Café Cliché waar hij een ‘Signature Chef’ is en Culifex, een nieuw belevingscentrum waar je alles kunt kopen om binnen en buiten te koken.
Nieuwe generatie
In augustus 2020 verwelkomden Sidney en zijn partner Gigi van Es hun tweelingjongen en -meisje, genaamd Beer en Lenthe-Sophie. Het gezin van vier woont nu samen met teckel Booz in Eemnes. In zijn vrije tijd houdt Sidney van motorrijden, koken met vrienden en een grote passie voor de kunst van het tatoeëren.